Назва показників |
Характеристика |
Повна назва дисципліни |
Організація обліку на підприємствах малого бізнесу |
Викладацький склад |
Пасенко В. В. |
Напрям підготовки |
|
Спеціальність |
071 «Облік і оподаткування» |
Спеціалізація |
|
Кількість годин |
90 годин |
Кредити ECTS |
3 кредити |
Опис |
Бухгалтерський облік є складовою частиною системи управління і виконує три самостійні функції: інформаційну, контрольну та аналітичну. Підприємства малого бізнесу мають особливості в організації діяльності і побудові бухгалтерського обліку. Мета викладання дисципліни – вивчення особливостей організації обліку на підприємствах малого бізнесу. Вивчення дисципліни передбачає знання і уміння із застосування ряду специфічних методів та прийомів ведення бухгалтерського обліку і складання фінансової звітності на малих підприємствах. Завдання дисципліни: дати студентам необхідні знання та практичні навички щодо широкого кола питань особливостей організації обліку і складання фінансової звітності на підприємствах малого бізнесу. Студент повинен знати: - особливості організації ведення бухгалтерського обліку діяльності підприємств малого бізнесу; - склад, призначення і загальна методика формування показників фінансової звітності суб’єктів малого підприємництва; - особливості спрощеного оподаткування, обліку та звітності; - особливості методики обліку активів, зобов’язань, капіталу, доходів, витрат та фінансових результатів з урахуванням спрощеного Плану рахунків та облікових регістрів, затверджених для малих підприємств. Студент повинен вміти: - розрізняти специфічні вимоги і особливості, щодо конкретної організації бухгалтерського обліку певного виду активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій малих підприємств; - здійснювати узагальнення облікової інформації для забезпечення правильного формування звітності суб’єктів малого підприємництва; - будувати логічну схему організації обліку при застосуванні будь-якої форми обліку в тому числі із використанням комп’ютерів на автоматизованих робочих місцях (АРМ); - забезпечувати якісний аналітичний рівень управлінського обліку витрат виробництва та обчислювання собівартості продукції (робіт, послуг); - вміти організувати первинний, поточний та підсумковий облік за топологічними ділянками бухгалтерського обліку за загальною та спрощеною формою; - вміти розробляти облікову політику підприємства. Методи викладання: поєднання лекційних занять з роботою в комп’ютерній аудиторії |
Тип дисципліни |
вибіркова |
Підсумковий контроль |
залік в другому семестрі 3 курсу |
Навчальний рік |
2019/2020 |
- Викладач: Вікторія Володимирівна Пасенко