Назва показників

Характеристика

Повна назва дисципліни

Організація обліку на підприємствах малого бізнесу

Викладацький склад

Пасенко В. В.

Напрям підготовки

 

Спеціальність

071 «Облік і оподаткування»

Спеціалізація

 

Кількість годин

90 годин

Кредити ECTS

3 кредити

Опис

Бухгалтерський облік є складовою частиною системи управління і виконує три самостійні функції: інформаційну, контрольну та аналітичну. Підприємства малого бізнесу мають особливості в організації діяльності і побудові бухгалтерського обліку.

Мета викладання дисципліни – вивчення особливостей організації обліку на підприємствах малого бізнесу. Вивчення дисципліни передбачає знання і уміння із застосування ряду специфічних методів та прийомів ведення бухгалтерського обліку і складання фінансової звітності на малих підприємствах.

Завдання дисципліни: дати студентам необхідні знання та практичні навички щодо широкого кола питань особливостей організації обліку і складання фінансової звітності на підприємствах малого бізнесу.

Студент повинен знати:

- особливості організації ведення бухгалтерського обліку діяльності підприємств малого бізнесу;

- склад, призначення і загальна методика формування показників фінансової звітності суб’єктів  малого підприємництва;

- особливості спрощеного оподаткування, обліку та звітності;

- особливості методики обліку активів, зобов’язань, капіталу, доходів, витрат та фінансових результатів з урахуванням спрощеного Плану рахунків та облікових регістрів, затверджених для малих підприємств.

        Студент повинен вміти:

- розрізняти специфічні вимоги і особливості, щодо конкретної організації бухгалтерського обліку певного виду активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій малих підприємств;

- здійснювати узагальнення облікової інформації для забезпечення правильного формування звітності суб’єктів малого підприємництва;

- будувати логічну схему організації обліку при застосуванні будь-якої форми обліку в тому числі із використанням комп’ютерів на автоматизованих робочих місцях (АРМ);

- забезпечувати якісний аналітичний рівень управлінського обліку витрат виробництва та обчислювання собівартості продукції (робіт, послуг);

- вміти організувати первинний, поточний та підсумковий облік за топологічними ділянками бухгалтерського обліку за загальною та спрощеною формою;

- вміти розробляти облікову політику підприємства.

Методи викладання: поєднання лекційних занять з роботою в комп’ютерній аудиторії

Тип дисципліни

вибіркова

Підсумковий контроль

залік  в другому семестрі 3 курсу

Навчальний рік

2019/2020